Køb VERS FOR VÆGTERE her

torsdag den 28. august 2014

At "dukke hovedet" så menigheden kun ser Jesus...?

Det er ved at være længe siden sidste indlæg her på bloggen - ikke fordi der ikke sket noget - tvært imod!

Den første juli fik Elise og jeg en søn - han hedder Levi og han er lækker! Han var længe ventet og vi har taget imod ham med stor taknemmelighed til Gud! Min sommer startede med orlov og nærvær med familien.

Bare to uger senere ledte jeg lovsang på SommerOase. Jeg må indrømme at det var noget af et skifte - at gå fra baby-dikkedikke og bleskift, til lovsang på den store scene foran mange mennesker. Men faktisk kom det til at hænge rigtig godt sammen! 

Den overvældende taknemmelighed og glæde over Levi blev for mig en naturlig inspiration i lovsangen og fyldte mig med lethed og frihed. Og netop "lethed", "frihed" og "glæde" var nogle af de ord der karakteriserede ikke bare min lovsang, men også den fælles tilbedelse i teltet.

Det var en god påmindelse om sammenhængen mellem mit liv i dagligstuen og min tjeneste på scenen. Jeg har kun eet liv.

Gud har besluttet sig for at virke igennem mig
Hvem jeg er og hvad der sker i mit liv påvirker selvfølgelig min lovsangsledelse. Gud har besluttet sig for at virke bl.a. igennem mennesker - og han virker også igennem mig. Den her sommer var det jo ret enkelt - jeg var taknemmelig og kunne bruge den følelse til at lede andre. Andre gange må jeg give plads til klage eller tvivl for at kunne være til stede i lovsangen.


Nogle gange snakker jeg med lovsangsledere, som har brug for at høre, at lovsangsledelse handler mere om dem. Nogle har den opfattelse at de bare skal "dukke hovedet" så menigheden slet ikke får øje på dem, men kun på Jesus. 

Men det kan bare ikke lade sig gøre! 

Aldrig neutral
Vi formidler Guds ord igennem vores sang, den måde vi ser ud på, lyset eller mørket i vores øjne og vores formidling er aldrig neutral. Den skabning jeg er, den musiker jeg er, de åndelige gaver jeg har fået, de oplevelser der former mit liv, er redskaber jeg kan bruge til at fortælle om Gud. 

Og nogle lovsangsledere har brug for at høre det modsatte! At ledelsen handler mindre om dem selv - hvad enten det er deres egen usikkerhed eller stolthed. At Helligånden er den eneste lovsangsleder og at Gud ikke engang behøver lovsangsledere for at hans navn kan blive herliggjort.

... men det er vist et andet blogindlæg :)

/ Arvid

Ingen kommentarer:

Send en kommentar