Køb VERS FOR VÆGTERE her

fredag den 21. februar 2014

En smule star struck

Jeg er kommet godt til Atlanta, hvor jeg deltager på Aaron Keyes lovsangsskole, 10.000 Fathers. Vi bor i hans kælder, hvor al undervisningen også foregår. Det er ret praktisk - men det er også et stærk statement: Lovsangsskolen handler ikke bare om at overføre information, men om relation, om støtte og udfordring. For en lille uges tid er vi en del af familien Keyes' liv.

I dag havde vi 3 meget interessante skype-sessions med forskellige af Aarons venner.

Først snakkede vi med 2 pladeselskabsfolk fra EMIs afdeling for worship music, Matt Ewald and Jimmy Williams. De arbejder med en masse forskellige lovsangsartister og har virkelig fingeren på lovsangspulsen.

De beskrev meget af den nye lovsang som en sammensmeltning af 2 strømninger... Den ene strøm er karakteriseret ved dybdegående, bibelske tekster, som vi kender fra fx. de traditionelle salmer. Den anden strøm er den mere karismatiske følelsesladede lovsang, med musikalsk åbenhed overfor det spontane. 

Jeg synes egentlig det svarer ret godt til mit ståsted mellem det lutherske (lovsang er forkyndelse) og det karismatiske (lovsang er vores respons).

Matt og Jimmy står i øvrigt bag worshiptogether.com
Bagefter skypede vi med selveste Chris Tomlin (How great is our God, My chains are gone m. fl.) Jeg må indrømme jeg var en lille smule starstruck - målt i solgte albums er han vel een af de vigtigste lovsangsleder i vores tid. Det vigtigste Chris mindede os om var...

We lead from acceptance, not for acceptance 

Når jeg står på en scene kan jeg så let komme til at søge menneskers anerkendelse. Selv Chris Tomlin spørger sig selv: Gør jeg det godt nok? Kan de lide mig?

Men jeg er elsket og anerkendt af Gud. Mit selvværd er ikke "på spil" når jeg leder lovsang. Jeg kan være fri. Når jeg ved at jeg er elsket af Gud, kan jeg videreformidle hans kærlighed til andre.

Den 3. og sidste skype-session var med lovsangslederen Aaron Ivy fra Austin Stone, TX. Han talte om at være en pastoral leder, en hyrde for fårene. Endnu engang føler jeg mig bekræftet i at lovsangsledelse handler mindre om at lede sange og mere om at lede mennesker.

/ Arvid 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar