Køb VERS FOR VÆGTERE her

onsdag den 1. januar 2014

Autodidakte lovsangsledere

Der har altid været nogle få i den kristne forsamling, som i deres tid, har haft musikken og sangen som et særligt betroet ansvar og opgave: levitter, psalmister, kantorer, organister, korledere - og så dem, vi i dag tænker på som "lovsangsledere".

En vigtig forskel på de moderne lovsangsledere og deres historiske forgængere er, at de moderne lovsangsledere kun sjældent har fået nogen formel træning/uddannelse. De har ikke gået i skole, i mesterlære eller på konservatorium for at blive lovsangsledere. De er mest af alt autodidakte. De er blevet lovsangsledere fordi de kan synge eller spille et instrument, men der er ingen der har lært dem noget om lovsang eller om ledelse.

Jeg selv inklusiv

Alligevel er de nogle af de mest betroede ledere i kirken. 

Vi tænker normalt på præsten som gudstjenestens tydeligste leder, men en moderne lovsangsleder har "mikrofonen" lige så lang tid som præsten. Vi formes og tror på det vi synger i langt højere grad end af det vi hører prædiket.

Der er altså et kæmpe spænd mellem lovsangslederens træning/uddannelse og det ansvar der følger med opgaven.

Imitation og træning
Som leder af lovsangsskolen Kantoriet forsøger jeg at råde bod på dette. Her inviterer jeg lovsangere til at imitere mig og det jeg gør. Jeg er optaget af at disciple og træne lovsangsledere i menigheder i hele Danmark. 

Og jeg står heldigvis ikke alene med denne opgave. Både frikirkerne og missionsbevægelserne tilbyder fantastiske ressourcer, konferencer og inspiration for lovsangere og musikere. Tjek bl.a. "Worship Today" (arr. IMU/LMU) og "Levit" (arr. Baptisternes unge).

Hvis du nu sidder og føler dig inspireret (...) kan du også stadig nå at tilmelde dig lovsangskonferencen "WorshipExtended"! Det sker d. 18. januar i Mariager. Jan Honningdal kommer. Jeg kommer. Og lovsangsledere, der vil imitere og lære, kommer!
 
/ Arvid

Ingen kommentarer:

Send en kommentar