Køb VERS FOR VÆGTERE her

torsdag den 6. december 2012

Rejseblog fra USA 2


På Aarons lovsangsskole har jeg haft et virkeligt spændende møde med manden på billedet, Malcolm du Plessis. Brancefolk i musikindustrien kalder ham for "Malcolm in the middle". Han arbejder som konsulent for bl.a. pladeselskaberne EMI og Kingsway/Integrity Music og han er rådgiver for bl.a. Stuart Townend, Matt Redman og Aaron Keyes. Malcolm er en stærk og tydelig profetisk stemme, der bringer Guds riges værdier ind i den amerikanske lovsangs-industri.

Malcolm arbejder for tiden med 2 projekter, som jeg synes er vildt interessante.

Han genkender en længsel efter (og et marked for) et autentisk, ærligt og upoleret lovsangsudtryk og arbejder bl.a. med Will Reagan og "United Pursuit". Han forsøger at etablere kontakter for dem "overseas". De har netop lavet et projekt sammen med nogle lovsangere fra Mozambique og jeg snakkede selvfølgelig med ham og at få dem til Danmark!

Desuden arbejder han for tiden med at udvikle et ressourcemateriale for nye salmer og nyfortolkninger af den engelsk/amerikanske salme- og hymnetradition. Hans vision er at inspirere og ressource en sangtradition med større teologisk og poetisk dybde end hvad det meste mainstream pop/rock lovsang leverer. Stuart Townends "In Christ Alone" eller Chris Tomlins "My chains are gone" er gode eksempler på hvad det er Malcolm ønsker at fremme.

På den anden side har Malcolm også givet mig insides i en kristen musikindustri, som desværre i høj grad er styret af grådige artister og kristen konsumerisme. Værdier som ansvarlighed og integritet er svære at få øje på.
Det gør bare Aarons arbejde med at disciple lovsangsledere endnu mere vigtigt...

/ Arvid

1 kommentar:

  1. Fedt Arvid! Det er en vigtig tid. Glæder mig til at høre om det du har lært.

    SvarSlet