Køb VERS FOR VÆGTERE her

torsdag den 18. oktober 2012

At være som faderen

Kantoriet læser vi bogen ”Den fortabte søn vender hjem”, som er Henri Nouwens refleksioner over Jesu lignelse (Luk. 15, 11-32) og Rembrandts maleriske fortolkning.
Historien handler om en far og hans to sønner… Den yngste søn gør alt det forkerte, men ”vender om” og bliver mødt af faderens tilgivelse. Den ældste søn gør alt det rigtige, men hans hjerte er hårdt og han glemmer hvilket privilegium det er at bo i faderens hus.
Der er tider i mit liv, hvor jeg mest har følt mig som den yngste søn ... Men jeg ligner nok mest den ældste søn: Jeg forsøger at gøre alt "det rigtige" i håb om at gøre mig fortjent til min Fars kærlighed. Jeg glemmer at hans kærlighed er ubetinget. Igen og igen må jeg indrømme min selvretfærdighed og minde mig om at min Far siger: "Alt mit er dit".
Men bogens vigtigste pointe er, at uanset hvilken af sønnerne jeg bedst kan identificere mig med, så er jeg kaldet til at være som faderen, der inviterer sønner (og døtre) ind i huset, ind til festen. 
Og det er også mit lovsangsleder-kald: At være en ”åndelig far”, som i lovsangen, inviterer et fællesskab af "yngre og ældre sønner og døtre" ind i huset, til fællesskab med Gud. At lede mennesker hen til det sted, hvor de kan modtage Guds tilgivelse og kærlighed.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar