Køb VERS FOR VÆGTERE her

onsdag den 23. oktober 2013

A work in progress - del 2

Tak for jeres feedback!

Jeg har arbejdet lidt videre med sangen, bl.a. ud fra nogle af de inputs jeg har fået. Her kan du høre en ny optagelse og læse om de overvejelser jeg har gjort (indtil videre)... 


Melodien i verset...
Jeg har ændret melodien en smule i slutningen af verset, så den ikke bliver så dyb. Den bliver nemlig ret høj i omkvædet og kan være svær at synge hvis den har for stort et spænd (ambitus).

På versets sidste linie, "for at finde mig", har jeg givet melodien en lille rytmisk betoning, der bryder med versets ellers lidt melankolske fornemmelse.

"Jeg er syg - du læger mig" ...??
Jeg har tænkt rigtig meget over linien "Jeg er syg - du læger mig". Inspirationen kommer fra Mark. 2 hvor Jesus siger: "De raske har ikke brug for læge, det har de syge. Jeg er ikke kommet for at kalde retfærdige, men syndere". 

I overført betydning er vi alle sammen "syge" - vi er syndere, der har brug for Jesus.

I direkte betydning bliver det dog lidt sværere at synge med på. Godt nok siger Esajas (profetisk) om Jesus: "det var vore sygdomme, han tog, det var vore lidelser, han bar" (Es. 53,4).  

Men vi oplever jo desværre ikke altid at Gud helbreder vores sygdomme her og nu. Vi kan være sikker på at vi ikke skal være syge i himlen, men i dette liv er sygdom en del af tilværelsen.

Jeg vil så gerne skabe en sang, der kan være med til at styrke vores tro på, at Gud kan og vil helbrede os, men jeg har (indtil videre) besluttet mig for at droppe denne formulering.

Jeg har i stedet skrevet 2 andre andre vers:
Foruden "jeg er væk - du finder mig", har jeg:

"Jeg er brudt - du heler mig" og "Jeg gi'r op - du gi'r mig håb"

"Jesus, helten over alle"
Jeg vil gerne beskrive Jesus som vores frelser - men jeg lidt leder efter nogle "nye" danske ord... "helten" (som redder os) er bud på dette, men jeg ku godt bruge lidt hjælp her! 

Nogle ideer?!

Følg med her på bloggen når jeg i den kommende tid gør sangen færdig!

/ Arvid

Ingen kommentarer:

Send en kommentar