Køb VERS FOR VÆGTERE her

mandag den 3. juni 2013

...som at trække vejret

Lovsang er ... som at trække vejret 

Vi indånder altid - vi kan ikke lade være. Vi indånder livet, det som er omkring os. Når vi synger lovsang, så indånder vi den som Gud er, hans ord og hans ånd.

I Kolossenserbrevet 3,16 står der: "Lad Kristi ord bo i rigt mål hos jer. Undervis og forman med al visdom hinanden med salmer, hymner og åndelige sange, syng med tak i jeres hjerte til Gud."

Lovsang er en måde at lade "Kristi ord bo i rigt mål hos os". Lovsang fortæller os sandheden om Gud og om os selv.

Lovsangsledere og -skribenter: Guds ord er "en lygte for min fod og et lys på min sti" (Salme 119,105). Hvis ikke vi kender og bruger Guds ord - leder vi så mennesker ud i mørke? ... Lader vi mennesker indånde Guds sandhed?

Vi udånder altid - det følger helt naturligt af at indånde. Vi reagerer på vores omgivelser, vi giver udtryk for vores livserfaringer. Lovsang er også udtryk - vi reagerer på Gud, på hans ord og på erfaringen af hans nærvær.

Vores reaktion er ikke altid objektiv sand, men den må være ærlig. Gud ønsker vores tilbedelse, at vi glæder os over Ham. Men det er også okay at synge klagesange til Gud i reaktion på svære livserfaringer.

Vi trækker vejret sammen. Fællessang har den særlige kvalitet at den synkroniserer vores vejrtrækning. Vi trækker vejret samtidig (mellem stroferne) og vi bliver som ét "legeme" (1. Korintherbrev 12,14-27).

Vi synger lovsang til Gud - men vi synger også til hinanden. Vi indånder Guds ord og minder hinanden om hvad der er sandt. Når vi udånder kan vi opmuntre og inspirere hinandens lovsang.

Matt Redman har skrevet en fantastisk lovsang om netop dette: 
"This is a time for seeing and singing / This is a time for breathing You in
and breathing out Your praise. / Our hearts respond to your revelation ..."


I den kommende tid vil jeg bl.a. bruge denne blog til at svare på nogle af de mest fundamentale spørgsmål vedrørende "lovsang"... Hvad er lovsang? Hvad er en lovsangsleder?... Du er også velkommen til at stille dine spørgsmål!
 
/ Arvid

Ingen kommentarer:

Send en kommentar