Køb VERS FOR VÆGTERE her

onsdag den 27. februar 2013

... også når jeg ikke gider

Forleden dag hørte jeg mig selv sige til min 3-årige datter: "Nogen gange skal man altså gøre noget man ikke har lyst til!" Sådan! Så var hun sat på plads :)

Egentlig var det jo en irriterende gammel-klog kommentar... men det er jo sandt - også i forhold til lovsang.

Jeg lovsynger ikke Gud fordi jeg har lyst til det, men fordi Han har sagt at jeg skal. Lovsang er "Gud til ære og os til gavn" - også når jeg ikke gider. 

Lovsang handler nemlig ikke om mig. Lovsang starter ikke med at jeg kigger på mig selv. Det starter heller ikke med at jeg kigger på dagens lovsangsleder eller den valgte sang, for at beslutte om det er "min stil".

Jeg elsker historien fra Apg. 16 om Paulus og Silas. De bliver offentligt ydmyget, pisket, "sat i det inderste fangehul" og spændt fast. Men midt i dette beslutter de sig for at synge lovsange! 

Guds kraft kommer som et jordskælv og sætter fangerne fri, fangevogteren tager imod evangeliet og næste dag bliver Paulus og Silas løsladt. Jeg synes faktisk at det største mirakel i historien er, at de vælger at synge lovsange! Deres situation taget i betragtning - har de virkelig lyst?!

For det meste synes jeg at lovsang er det mest inspirerende og livgivende der findes, himlen kysser jorden... Lovsang er min åndelige vej, et rum hvor jeg møder Gud, og Han møder mig. Jeg elsker at lovsynge Gud.
Alteret hvor vi mødes til tidebøn

Sådan har jeg det selvfølgelig ikke altid. Derfor har jeg også somme tider brug for at minde mig selv om at lovsang også er en disciplin - noget jeg gør, selv om jeg måske ikke har lyst til det. Jeg synger, løfter mine hænder, går på knæ osv. fordi det har jeg besluttet mig for, at det vil jeg. Også på en "dårlig" dag.

I Aarhus Valgmenighed, hvor jeg er ansat og har kontor, har vi tidebønner 2 gange om dagen, kl. 8.30 og 12.00. Vi lovsynger, mediterer over Guds ord, beder. Tidebønnerne er blevet en vigtig disciplin i min hverdag. Her giver jeg plads til Gud i mit liv. Her får jeg hjælp til at lovsynge Gud - uanset om jeg har lyst eller ej.

/ Arvid

Ingen kommentarer:

Send en kommentar