Køb VERS FOR VÆGTERE her

tirsdag den 4. december 2012

Rejseblog fra USA 1


I denne uge blogger jeg fra USA, nærmere bestemt Pawleys Island, South Carolina. Jeg er på besøg hos lovsangslederen Aaron Keyes og deltager i en retræte sammen med 10 andre lovsangsledere.
 
Aaron holder pt. orlov fra hans lovsangspastor-job i Atlanta. Han er flyttet ud til Pawleys Island, hvor han er konnektet med ledernetværket 3dm, som ledes af Mike Breen. Mike er bl.a. forfatter til bøgerne om "Lifeshapes" og "Covenant and Kingdom". Aaron arbejder ud fra nogle af disse tanker om discipelskab og lederskab - jeg tror det bliver en styrke at vi på forhånd "taler samme sprog". 
Retræten foregår i et lejet "beachhouse". Jeg er ankommet en dag før de 10 andre deltagere. Mens jeg skriver dette, nyder jeg udsigten over Atlanterhavet og smagen af Starbucks. I eftermiddag skal jeg hænge ud med Aaron og hans familie...

Jeg er her for at lære. Jeg tror egentlig ikke det kommer til at handle så meget om lovsang, men mere om Ham vi synger til... Som en del af min forberedelse har Aaron bedt os om at lytte til en podcast om afhængighed af Gud og intimitet i relationen til Ham. Podcasten hedder "Surviving the anointing" (- lidt dramatisk titel måske) og handler om præcis det Gud allerede har talt til mig om igennem det sidste års tid: At fuldføre løbet.

Ude på køkkenbordet ligger nogle bøger, som vi vist skal arbejde med… Henri Nouwen: "Reching Out. The three movements of the spiritual life", John Ortberg: "The life you've always wanted. Spiritual disciplines for ordinary people", Jentezen Franklin: "Fasting. Opening the door to a deeper, more intimate, more powerful relationship with God".

Og selvfølgelig ligger der også Aarons nyeste plade: "In the living room" (Det lader til at han og jeg har lidt dagligstue-æstetik til fælles! - tjek "fra scene til daglistue")
Og så glæder jeg mig til at bygge relation til Aaron. I dansk lovsangs-liv er jeg en pioner. Når jeg arbejder fuldtid som lovsangsleder i en kirke, starter en lovsangsskole, skriver en lovsangs-blog osv. så kan jeg føle at jeg selv skal innovere det hele. Herovre kan jeg få lov til at se op til nogle der har været igang med alt dette længe og som har international indflydelse. Jeg tror der er noget af det Aaron gør, som jeg skal imitere.

At deltage på Aarons lovsangsskole er selvfølgelig også en vigtig inspiration i mit arbejde med lovsangsskolen Kantoriet.

Og så lige en bonus... Lovsangslederen Martin Chalk fra Seacoast i Charleston kom lige forbi (billedet, i midten) Han har vist ret stor indflydelse og bl.a. skrevet een af sangene til Chris Tomlins næste plade (udkommer til februar). 
/ Arvid

Ingen kommentarer:

Send en kommentar