Køb VERS FOR VÆGTERE her

onsdag den 7. november 2012

Liv og lovsang

Det er sjældent at der udgives gode bøger om lovsang på dansk. Men fornylig har Lohses Forlag oversat Bob Kauflins "Worship matters" til dansk og udgivet den under titlen "Liv og lovsang".
Jeg har brugt dele af bogen i min undervisning på lovsangsskolen Kantoriet - især afsnittet om "sunde spændinger" er super interessant. Her diskuteres spændingen mellem "hoved og hjerte", "indvendig og udvendig", "planlagt og spontant" osv.
Jeg har skrevet en anbefaling på bogens omslag, som du kan læse herunder. Køb bogen hos Lohses Forlag...

Lovsang former, måske mere end noget andet, vores billede af Gud og spiritualiteten i vore menigheder. En lovsangsleder er ikke blot forsanger, men må vedkende sig et stort pastoralt ansvar for det fællesskab, han tjener. Bob Kauflin tager dette alvorligt.
Han starter ikke med at se på lovsangslederens tjeneste, men på hans liv. I de første kapitler sætter han dermed en tone for resten af bogen: Lovsangens sted er ikke først og fremmest på scenen om søndagen, men i hverdagen.
Det er bøger som denne, der hjælper mig til at blive en bedre lovsangsleder. Ikke så meget fordi Kauflin deler brugbare tips og tricks til udvikling af lovsangsledelsens ædle kunst, men fordi han forankrer lovsangen i solide bibelske sandheder og forbilleder.
Jeg kan varmt anbefale bogen til lovsangsledere, men bogen er relevant for alle der ønsker at tilbede Gud i ånd og sandhed.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar