Køb VERS FOR VÆGTERE her

fredag den 5. oktober 2012

Du fylder hjertet med fryd

Jeg vil i løbet af de måneder fortælle om tankerne bag de lovsange, som er på tracklisten på min kommende lovsangsplade. Denne gang vil jeg fortælle om "Du fylder hjertet med fryd".

Sangen blev skrevet i foråret 2012 på sangskriver-eventet GENKLANG sammen med Julie Rejnhold og Benjamin Byg. Det var een af mine første oplevelser med co-write.

Vi besluttede os for at skrive en "sommer-lovsang", en lovsang med energi, jubel, fryd og et godt beat (sidebemærkning: Den slags sange er der simpelthen ikke nok af på dansk!). 

En anden inspiration kom fra C.S. Lewis fortælling om løven Aslan, der skaber jorden og alt liv ved sin sang. I sangens første 2 vers lånte vi lidt af de storslåede naturbilleder fra Salme 104: Blot han ser på jorden, skælver den...

Gud synger også over os. I Sef. 3,17 står der: 


v17  Herren din Gud er hos dig, helten, der bringer frelse. Han fryder sig i glæde over dig og viser dig sin kærlighed på ny. Han jubler over dig med fryd v18  som på festens dag.

I en engelsk oversættelse står der endda: He rejoices over you in singing.

Vi er Guds børn og vi kender vores fars stemme, når han synger for os. I det ordløse omkvæd forener vi os med Guds stemme og kan tage imod hans kærlighed og glæde.


Du kan downloade tekst og akkorder her og lytte til sangen her


/ Arvid


 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar